In Japan kun je op de meeste plekken betalen met je bankpas. Zorg ervoor dat je pas betalingen in het buitenland toestaat.

Maar op sommige, soms onverwachte plekken kun je alleen met contant geld betalen. Denk aan bijvoorbeeld een kleiner restaurant, zoals een ramen-restaurant, of de bagage-kluisjes (coin lockers) die je overal kunt vinden. Het is handig om briefjes van ¥1000 in je portemonnee te hebben en muntjes van ¥100. Heb je die niet, dan kun je ze vaak wisselen bij een servicepunt op stations of een money exchange machine.

Geld opnemen doe je bij een ATM die je vaak in winkels vindt. Naar men zegt is de wisselkoers bij de winkels van 7 Eleven voordelig.

Wij rekenden voor het gemak met ¥1000 = €6. In de restaurants waar wij aten, hadden we doorgaans aan ¥5000-¥9000 genoeg voor diner inclusief drank. Fooien geven ze niet.

  • Betalen in Japan

    In Japan kun je op de meeste plekken betalen met je bankpas. Zorg ervoor dat je pas betalingen in het buitenland toestaat. Maar op sommige, soms onverwachte plekken kun je alleen met contant geld betalen. Denk aan bijvoorbeeld een kleiner restaurant, zoals een ramen-restaurant, of de bagage-kluisjes (coin lockers) die je overal kunt vinden. Het