Festivals

Door het jaar heen zijn er evenementen en festivals. Als je een bepaald festival wilt bezoeken, dan plan je daar je reis omheen en andersom: bekijk van te voren wat er georganiseerd wordt op het moment dat jij er bent. Misschien moet je wel wat op tijd reserveren.

Vind een restaurant

Restaurants zijn van buiten vaak klein. En van binnen ook! Op sommige plaatsen en tijden van het jaar (hoogseizoen, honkbalwedstrijd) is het handig om van te voren te reserveren.

Belangrijk om te weten

Japan ontdekken

Stukjes Japan

Vaak zie je kleine rijstvelden in de stad. Met kleine trekkers worden die bewerkt. Als het donker wordt, is er een enorm orkest van kwakende kikkers. 

Overal zie je kleine tuintjes en potten met al dan niet bloeiende planten. Is er een boom? Dan wordt die gekoesterd. 

De huizen zijn doorgaans smal. Vaak wel diep. Ze zien er goedkoop uit. Dat komt omdat (in elke geval in Tokio hebben we gehoord) de huizen zelf niet veel waard zijn. De grond juist wel. Na 60 jaar moeten huizen opnieuw opgebouwd worden volgens de nieuwste standaard van aardbeving bestendig bouwen. 

Sommige Shinto tempels worden elke 20 of 21 jaar herbouwd. Daardoor zijn deze tempels niet meer in originele staat. 

Zou het koesteren van bomen zijn oorsprong hebben in het Shintoïsme? Daarin staan bijzondere objecten centraal, er huist een geest in. In de positieve zin. 

De draak in het oosten is ongevaarlijk, leeft in water en heeft geen vleugels. Bij ons in het westen vliegt hij juist door de lucht en is gevaarlijk.